Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezimizce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Westalife AVM’de etkinlikler gerçekleştirdik.

Westalife AVM’de saat 15.00’te başlayan etkinliğimizde Empati İstasyonu oluşturarak gençlerin ve büyüklerimizin engellileri daha iyi anlamaları ve yaşadıkları zorlukları görmelerini sağlamayı amaçladık. Gençlerin ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği istasyonumuzda tekerlekli sandalye, göz bandı ile AVM turu atılırken gönüllü gençlerimizce işaret dili ile Engelliler Günü’ne dair mesajlar verildi. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi müdürümüz Barış Özdemir, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ve dernek üyelerinin katıldığı etkinliğimizde gençlerin yaşamış olduğu tecrübe sonrasında ne kadar zorlandıkları görüşünü bize belirtmiş oldular. Göz bantları ile AVM  içerisinde gezen katılımcılar çeşitli mağazalara giderek farkındalık oluşturdular.

Ayrıca Sakatlar Derneği’nin hazırlamış olduğu resim sergisinde, Güzel Sanatlar Kulübü Resim etkinliğinde %70 oranında görme engeli bulunan Gülistan kardeşimizin resimleri sergilendi.