Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çeşitli özel öğretim kurumları arasında ‘ Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği ’ protokolleri imzalanmıştır.
Bu protokoller ile ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve ödül alan başarılı sporcu öğrencilerin özel öğretim kurumlarında % 100 eğitim bursu alması, eğitim – öğretim süreçlerinin sporcu öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, öğrencilerin kişisel, sosyal ve sportif gelişmelerinin sağlanması amaçlanmıştır.
İmzalanan protokoller çerçevesinde olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında son 2 yıl içerisinde (pandemi nedeni ile 01.01.2018 – 31.12.2020 tarihlerini kapsayacak şekilde ) aşağıda belirtilen organizasyonlarda,
a) Dünya ve Avrupa Şampiyonları
b) Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF ) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında 
c) Federasyonların Türkiye Şampiyonları
d) Federasyonların En Üst Ligleri 
e) Okul Sporları Türkiye Birinclikleri
f) ANALİG Türkiye Birincliklerinde
 Altın, gümüş ve bronz madalya aldığı Bakanlık tarafından belgelendirilen sporculara, ekli listede sunulan kontenjan listesinde belirtilen okulları tercih etmeleri halinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek şartı ile diplomalarını alıncaya kadar % 100 oranında eğitim bursu verilmesi sağlanacaktır.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze yapılacak olan başvurular; kurulan komisyon tarafından değerlendirilecek olup, öğrencileri seçme hakkı okullara ait olacaktır. Başarılı sporcuların velileri  Ek-1 de bulunan başvuru formu ve kazanılan başarıyı ispatlayıcı belgeler ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuracaklardır. 
Söz konusu başvuru formu, kontenjan tablosu ve protokolün kulübünüz bünyesinde bulunan antrenör ve sporcularına duyurulması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
 

OZDER PROTOKOLÜ.pdf

BASVURU FORMU.xlsx

KONTENJAN.pdf