Bursa’da Oryantiring Yarışları Sona Erdi Bursa’nın Nilüfer İlçesi'nde düzenlenen ‘’Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması’nın son günü, Gölyazı bölgesinde "sürat koşusu" etabıyla yarışmasıyla sona erdi.
27 Kasım Cuma günü Uludağ Üniversitesi’nde başlayan Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması’nın ikinci günü Hüseyin Alan’da ‘’Orta Mesafe Yarışları’’ ile devam etti. 3 gün süren yarışların son ayağı Gölyazı’da yapıldı. Bulgaristan’dan ve Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 1600 sporcunun katıldığı yarışmalarda sporcular, Gölyazı parkurunda kimi zaman zor anlar yaşadı kimi zamanda eşsiz doğanın tadını çıkardı. 36 kategoride toplam 3 günde 3 bini aşkın yarışmacının mücadele ettiği yarışlar sonunda dereceye girenler Gölyazı Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu
. Ödül törenine,Federasyon Başkanı Doç.Dr Tekin Çolakoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş ile birlikte çok sayıda federasyon yöneticisi katıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Oryantiring sporunu Nilüfer bölgesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, her yıl daha da büyüyerek artık Nilüfer için vazgeçilmez bir spor dalının da oryantiring olacağını söyledi.
Desteklerinden dolayı Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay, İl Jandarma Komutanlığı, Uludağ Jandarma Arama ve Kurtarma Timleri, Başkan Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu da,’’ 3 gün boyunca güzel bir organizasyon yaptık. Nilüfer’de ilerleyen senelerde uluslararası organizasyonlar yapmak istiyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybeden Dilay-Cem Kerman çifti bizi burada bir araya getirdi. Bu isimler Tunceli'de şehit olan sporcularımızın isimleri. Onları hatırlamak için bu yarışa çocuklarımızın isimlerini verdik. Bu sporcularımızın ailelerini de davet ettik. Sporcularımıza tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum.’’ sözlerini ekledi.