Sevgili Genç Kardeşlerim; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu günü sizlere armağan etmiştir.
Biliyorsunuz ki, Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmış ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasının önünü açmıştır.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen ve gençliğimize hizmet etmeyi bizlere miras bırakan Atamıza layık olmaya çalışıyor, sizler için spor, sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda her alanda destek olmaya gayret gösteriyoruz.

Ve son olarak sizlere söylemek istediğim; Unutmayınız ki: Bu güzel vatanımız, göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız sizlere emanettir.
"Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir."

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve milli mücadele yolunda vatan için gözünü kırpmadan cesurca savaşan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, Atamızın sizlere emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı canı gönülden kutluyorum.